fbpx

Miten Innovaatioseteli haetaan ja mitä sen jälkeen tapahtuu?


Saamme lähes päivittäin kyselyitä Innovaatiosetelistä. Miten sitä haetaan? Mitä sen jälkeen tapahtuu? Millainen prosessi on kokonaisuudessaan? Tässä artikkelissa kerrotaan Innovaatioseteliprosessi ytimekkäästi siitä kiinnostuneille.

 1.  Täyttyykö Innovaatiosetelikriteerit? Aluksi käymme kanssasi läpi Business Finlandin asettamat kriteerit Innovaatiosetelin myöntämiselle. Kriteereitä on sekä yritystäsi, että ideaasi koskien. Niitä ovat muun muassa:
  – Yritysmuoto on oltava Oy, Ky tai Ay
  – Yrityksen talous- ja luottotiedot pitää olla kunnossa
  – Yrityksellä tulee olla vähintään yksi täysipäiväinen työntekijä TAI yrittäjän tulee itse olla täysipäiväisesti yrityksessä töissä
  – Idean tulee olla innovatiivinen ja tuoda jotain uutta markkinaan

  Kriteereistä voi lukea tarkemmin täältä: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/tutkimus-ja-kehitysrahoitus/innovaatioseteli/
 2.  Ohjeet hakemuksen täyttämistä varten Jos kriteerit täyttyvät, lähetämme sinulle ohjeet, joiden avulla täytät hakemuksen onnistuneesti ja parannat todennäköisyyttä hakemuksen hyväksymiselle.

 3.  Hakemuksen täyttäminen Business Finlandin verkkosivulla
  Seuraavaksi kirjaudut (tai henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus yrityksessäsi) Business Finlandin sähköiseen asiointipalveluun (lähetämme linkin ohjeissa) ja täytät hakemuksen. Hakemus on onneksi kevyt täyttää ja vie parhaimmillaan aikaa vain puolisen tuntia.
  Hakemuksessa kerrotaan lyhyesti yrityksestä, ideasta jolle seteli haetaan sekä hankkeen sisällöstä. Ohjeidemme avulla saat tehtyä hyvän hakemuksen.

 4.  Päätöksen odottaminen (noin viikko)
  Päätöksen saaminen vie tällä hetkellä aikaa noin viikon, mutta parhaimmillaan asiakkaamme on saanut päätöksen jo parissa päivässä.
 5.  Rahoituksen hyväksyminen ja toimeksiantosopimus
  Suurin osa asiakkaistamme on saanut myönteisen päätöksen hakemukseensa! Saatuasi viestin hakemuksen hyväksymisestä, sinun tulee hyväksyä rahoitus päätöksessä olevien ohjeiden mukaisesti. Tämän jälkeen teemme toimeksiantosopimuksen hankkeen toteutuksesta ja lähetämme aloituslaskun.
 6.  Hankkeen toteutus
  Aloituslaskun maksamisen jälkeen toteutamme Innovaatiosetelihankkeen kanssanne onnistuneesti.
 7.  Yritys täyttää loppuraportin
  Kun hanke on toteutettu, tulee teidän täyttää kevyt loppuraportti Business Finlandin sivuilla.
 8. Loppulasku ja tuen laskuttaminen Business Finlandilta
  Loppuraportin tekemisen ja loppulaskun maksamisen jälkeen lähetätte laskun hankkeesta Business Finlandille.

  Ohessa pari asiakaskokemusta Innovaatioseteliprojektista.

  “Innovaatiosetelin avulla toteutettu prototyyppi auttoi meitä hahmottamaan mobiiliapplikaatioiden mahdollisuuksia hyvinvoinnin tukemisen välineenä. Prototyyppi auttoi saamaan arvokkaita ideoita tuotteen jatkokehitykseen. Appiukko teki alusta alkaen vaikutuksen selkeydellään ja ammattitaitoisuudella. Toiveitamme kuunneltiin, saimme käytännöllisiä vinkkejä ja kokonaisuudessaan palvelu oli sujuvaa, tehokasta ja ystävällistä.”
  -Johanna Saastamoinen, Psykoterapiapalvelu Alku

  “Toteutimme mobiilisovelluksen prototyypin Innovaatiosetelin tukemana. Sovellus oli lähtötilanteessa ideoituna hyvin pitkälle paperilla. Eri palveluntarjoajien joukosta referenssilistauksen ja puhelinsoittojen pohjalta oululainen Appiukko Oy osoittautui selkeästi parhaaksi vaihtoehdoksi sovelluksen prototyypin toteuttajaksi. Appiukko Oy heittäytyi projektiin jo ensimmäisestä puhelinsoitosta lähtien suurella antaumuksella. Projekti eteni täysin aikataulussa ja yhteistyö oli mutkatonta ja joustavaa. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Sovelluksen prototyypin avulla pystymme nyt lähestymään loppuasiakkaita merkittävästi tehokkaammin. Ideatason lisäksi meillä on esittää konkreettinen loppusovellusta mukaileva tuote, jonka avulla lopulliseen sovellusratkaisuun pääseminen huomattavasti todennäköisempää.”
  -Matti Leskinen, Leskinen Invest oy

Jos haluat käydä kanssamme läpi, täyttääkö mobiilisovellusideanne Innovaatiosetelikriteerit tai sinulla on muuta kysyttävää aiheesta, niin ota yhteyttä olla olevalla yhteydenottolomakkeella.

Jaa somessa:

OTA YHTEYTTÄ


 • Hidden
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.