Mobiilisovellus Innovaatiosetelin avulla2019-08-09T09:43:31+00:00

Innovaatioseteli mobiilisovellukseen – Miten saada 5000 euroa mobiilisovelluksen kehittämiseen ilmaiseksi valtiolta?

LYHYESTI

Tässä kirjoituksessa käydään läpi yksityiskohtaiset tiedot siitä, miten yrityksesi (yhtiömuodon pitää olla Oy, Ky tai avoin yhtiö) voi saada Innovaatiosetelin mobiilisovelluksen kehittämiseen (eli käytännössä miten saada 5000 euroa ilmaista rahaa valtiolta).

Jos et halua lukea läpi kaikkia yhteydenottolomakkeen alla olevia yksityiskohtaisia tietoja, vaan saada Innovaatiosetelin mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti yrityksesi käyttöön, soita meille tai jätä viesti alla olevalla lomakkeella niin saadaan teidät normaalia nopeampaa reittiä eteenpäin – positiivisen päätöksen voi saada jopa alle viikossa hakemuksen jättämisestä. Itse hakemuksen tekemiseen menee parhaimmillaan aikaa vain puoli tuntia. Appiukko auttaa. 😉

Huom! Innovaatiosetelin voi käyttää myös sellaiseen projektiin, jossa yritys on halunnut selvittää ulkopuolisen konsultin avulla, voisiko mobiilisovellus tuoda lisäarvoa ja olisiko mobiilisovelluksen kehittäminen kannattavaa. Eli yrityksellänne ei siis tarvitse olla olemassa vielä sen tarkempaa ideaa tai suunnitelmaa mobiilisovelluksesta, vaan voitte käyttää Innovaatiosetelin juuri tähän ulkopuolisen konsultin avulla tehtävään selvitys ja kartoitustyöhön.

Jos taas idea on jo kirkkaana mielessänne niin setelin voi käyttää esim sovelluskonseptin ja -proton rakentamiseen.

Ota yhteyttä vielä kun meillä ei ole kädet aivan täynnä! Artikkeli jatkuu yhteystietojen alla…

Yhteydenottolomake löytyy –>täältä<–.

Soita 044 3565040 (voit jättää myös tekstarin niin soitamme pian takaisin) tai lähetä mailia

mikko.hanski(a)appiukko.com

“Toteutimme mobiilisovelluksen prototyypin Tekesin myöntämän Innovaatiosetelin avustuksen tukemana. Sovellus oli lähtötilanteessa ideoituna hyvin pitkälle paperilla. Eri palveluntarjoajien joukosta referenssilistauksen ja puhelinsoittojen pohjalta oululainen Appiukko Oy osoittautui selkeästi parhaaksi vaihtoehdoksi sovelluksen prototyypin toteuttajaksi. Appiukko Oy heittäytyi projektiin jo ensimmäisestä puhelinsoitosta lähtien suurella antaumuksella. Projekti eteni täysin aikataulussa ja yhteistyö oli mutkatonta ja joustavaa. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Sovelluksen prototyypin avulla pystymme nyt lähestymään loppuasiakkaita merkittävästi tehokkaammin. Ideatason lisäksi meillä on esittää konkreettinen loppusovellusta mukaileva tuote, jonka avulla lopulliseen sovellusratkaisuun pääseminen huomattavasti todennäköisempää.”
Matti Leskinen, Leskinen Invest Oy

YKSITYISKOHTAISESTI JA KATTAVASTI  

Tästä löydät kaikki yksityiskohtaiset ja kattavat tiedot liittyen Business Finlandin (entinen Tekes) Innovaatiosetelin hakemiseen eli käytännössä siihen miten voit saada valtiota 5000 euroa ilmaista rahaa.

Mutta tehdääs aivan aluksi selväksi, että mikäs konnankoukku tässä on oikein kyseessä? Eihän valtio nyt vaan voi jakaa ilmaista rahaa?

Usko pois, tässä ei ole mitään konnankoukkua! Innovaatiosetelin idea on, että Suomen Työ- ja elinkeinoministeriö haluaa saada suomalaisia yrityksiä panostamaan innovointiin ja liiketoimintansa kehittämiseen tässä taloudellisesti heikossa tilanteessa. Siinä kaikki. Ei konnankoukkuja.

Eli lyhyesti sanottuna, jos yrityksesi suunnittelee innovaatiotoimintaa (mobiilisovelluksen tekoa tai edes idean testausta), voit saada 5000 euroa projektiisi hyvin suurella todennäköisyydellä yksinkertaisesti koska työ- ja elinkeinoministeriö haluaa tukea sinua tässä innovaatioprojektissasi ja on tehnyt tämän Setelin saamisen helpoksi, kunhan tietää oikean tavan hakea sitä.

Tärkeää tietää! Sinulla ei tarvitse olla yksityiskohtaista ideaa mobiilisovelluksesta kunhan sinulla on innovatiivinen ajatus ja halu palvella asiakkaitasi paremmin.  Tällöin käyttäisit Innovaatiosetelin siihen, että hankit ulkopuolista osaamista, jota yrityksesi sisältä ei löydy, kuten mobiilitekniikan ja mobiilikonseptoinnin asiantuntemusta idean viemiseksi eteenpäin.

Huom! Innovaatioseteliä ei välttämättä myönnetä enää kauaa! On huhuttu, että Innovaatioseteliä ei voisi enää kovin kauaa hakea! Eli jos sinulla on ollut mielessä edes pieni idea tai ajatus siitä, että olisi hyvä selvittää mobiilisovelluksen kehittämistä, ole yhteydessä meihin niin hoidetaan Innovaatioseteli teille pikimmiten. Innovaatioseteli on voimassa 6kk myöntämisestä eikä siitä tule sanktioita, vaikka sitä ei käytä. Jo yhdellä puhelulla saadaan usein paljon selkeytystä siihen, miten ideaa kannattaa viedä eteenpäin.

Kuka voi hakea innovaatioseteliä?

= Pieni tai keskisuuri yritys (Oy, Ky, Avoin yhtiö), jolla ei ole verovelkaa, ei maksuhäiriötä, ei meneillään olevaa Tekes-projektia eikä Tekesin de-minimis-kiintiösi ole täynnä. Yksinkertaista.

Kuka EI voi hakea innovaatioseteliä? Milloin yritys EI voi saada innovaatioseteliä?

– Jos yritys on “suuri yritys”, toiminimi, julkinen tai voittoa tavoittelematon organisaatio tai ahvenanmaalainen yritys
– Jos yrityksellä on verovelkaa tai yrityksen rating Alfa on huonompi kuin A
– Jos yritys on toimialalla, johon ei voida myöntää de minimis -muotoista rahoitusta (eli toisin sanoen jos toimiala on maatalous, alkutuotanto, kalastus tai vesiviljely)
– Jos yrityksen de minimis -kiintiö on ylittynyt
– Jos yritykselle on myönnetty Tekesin rahoitusta kuluvana tai edellisenä vuonna TAI yrityksellä on käynnissä Tekesin rahoittama projekti TAI yritys on jättänyt muun hakemuksen Tekesiin

Mihin innovaatioseteliä voidaan käyttää?

Innovaatioseteli käytetään “innovaatiotoimintaan”. Tämä “innovaatiotoiminta” tarkoittaa käytännössä seuraavaa:

= Yritys HANKKII innovaatiotoiminnassa tarvittavia asiantuntijapalveluja (kuten konsultaatiota mobiilisovelluksen idean kehittämiseen, suunnitteluun, prototyyppiin jne) 

HUOM! Innovaatioseteliä ei siis voi hakea ilman palveluntuottajaa. Eli hakemuksessa on pakko nimetä palveluntuottaja. Appiukkohan on luonnollisesti erittäin hyvä vaihtoehto mobiilisovelluksen palveluntuottajaksi (vaikka itse sanommekin), mutta meistä lisää tekstin lopussa. 😉 

“Innovaatiosetelin avulla toteutettu prototyyppi auttoi meitä hahmottamaan mobiiliapplikaatioiden mahdollisuuksia hyvinvoinnin tukemisen välineenä. Prototyyppi auttoi saamaan arvokkaita ideoita tuotteen jatkokehitykseen.

Appiukko teki alusta alkaen vaikutuksen selkeydellään ja ammattitaitoisuudella. Toiveitamme kuunneltiin, saimme käytännöllisiä vinkkejä ja kokonaisuudessan palvelu oli sujuvaa, tehokasta ja ystävällistä.”

Johanna Saastamoinen, Psykoterapiapalvelu Alku

Mihin Innovaatioseteliä ei voida käyttää?

– Yrityksen omiin palkkakustannuksiin, matkoihin, aineisiin, tarvikkeisiin ja vuokriin tai laiteostoihin
– Asiantuntijapalveluihin, jotka eivät liity innovaatiotoimintaan, kuten “yleiset liiketoiminnan” konsultointipalvelut, tuotekehitys, myynti ja markkinointi
– Henkilöstön koulutuksiin
– Perustason IT-järjestelmiin liittyvään konsultointiin tai kehittämiseen (esimerkiksi verkkosivujen tekemiseen tai toiminnanohjaus- ja taloushallinnon järjestelmiin liittyvään konsultointiin ja kehittämiseen)

Miten nopeasti Innovaatiosetelin voi saada Appiukon kautta?

= Parhaimmillaan positiivinen päätös on tullut jo kahdessa päivässä hakemuksen jättämisestä!

Miten innovaatioseteliä voidaan käyttää mobiilisovelluksen tekemiseen?

= Kaikkea idean kehittämisen ja prototyypin välillä. Eli tarkemmin sanottuna:
– Täysin nollasta lähtevään idean konseptointiin ja kehittämiseen (tämä on tärkeä huomio!)
– Prototyypin konkreettiseen valmistamiseen
– Mobiilisovelluksen suunnitteluun

Miksi kaikki eivät hae tätä Innovaatioseteliä, jos tämä on ilmaista rahaa? Nimenomaan! Hyvä kysymys! Tähän taitaa olla kolme syytä: 1) yritykset eivät tiedä, että tällainen Business Finlandin (aiemmin Tekes) Innovaatioseteli on ylipäätään olemassa tai 2) he eivät usko, että 5000 euroa voisi tosiaa olla niin helppoa saada vaikka pelkkään ongelmanratkaisuun tai idean pallotteluun tai 3) yritys ei halua keskittyä innovaatiotoimintaan, johon voisivat käyttää ulkopuolista (ja valtion 5000 eurolla tukemaa) innovointiapua.

Eli jos yritykselläsi on edes yksi tarve, voimme yhdessä luoda siitä tarpeesta idean, ideasta prototyypin ja pääsette testaamaan ideaanne valtion innovaatiotuella. Suomi on hieno maa!

Minkälainen tämä ns. “pieni tarve” voisi olla, jotta Innovaatiosetelin voisi saada? Se voi olla pelkästään esim. tarve palvella asiakkaitasi paremmin ja selvittää voitko tehdä sen mobiilisovelluksen avulla. Eli käytännössä sinulla voi olla lähestulkoon mikä tahansa tuote tai palvelu ja haluaisit selvittää, voisiko mobiilisovellus olla hyvä idea lisäarvon tuottamisessa.

Käytännössä Innovaatiosetelin saamiseen siis riittää, että tämä “tarve” on vielä vain ajatus siitä, että haluaisit palvella asiakkaitasi paremmin mobiililla, mutta haluaisit selvittää, että kannattaako sinun tehdä mobiilisovellus vai ei.

Voit siis käyttää tätä Innovaatiosetelin rahamäärää konsultaatioon ja saada ammattilaisen näkemyksen miten tämän tarpeen voisi ratkaista parhaiten ja kannattaako sinun luoda mobiilisovellus.

Kiinnostaako edelleen saada 5000 euroa (alv 0%) mobiilisovelluksen kehittämiseen? Kysy ihmeessä meiltä lisää Innovaatioseteliin tai mobiilisovelluksen kehittämiseen liittyen!

Rohkaisen sinua ottamaan yhteyttä, vaikka sinulla ei olisikaan vielä tarkkaa ideaa tai ajatusta, koska voimme kehittää ideaasi yhdessä, kuten teimme esim. Nordealle. Jo yhdellä puhelulla saadaan usein paljon selkeytystä siihen, miten pääset nopeiten ja kustannustehokkaimmin eteenpäin.

Kysy lisää numerosta 044 3565040

Tai lähetä sähköpostia osoitteeseen mikko.hanski(a)appiukko.com

“Ideoista ja ajatuksista teoksi.”

Mikko Hanski
Appiukko Oy

———

Kolme asiaa Appiukosta palveluntarjoajana

1. Olemme joukko erittäin kovatasoisia koodareita ja suunnittelijoita, joista jokainen on kiinnostunut aiheesta myös töiden ulkopuolella – esimerkiksi tohtoriopintojen kautta. Tämä ei ole siis vain työ meille, vaan enemmänkin intohimo. Lopputulos on myös sen mukaista.
2. Voimme tarjota muita edullisemman palvelun, koska tiimimme työskentelee 100 % virtuaalisesti, eli tällöin asiakas maksaa vain työstä, eikä toimitilojen vuokrista tai firman pikkujouluista.
3. Ketterän tiimimme ansiosta reagoimme muuttuviin tilanteisiin perinteisiä ohjelmistotaloja merkittävästi nopeammin ja joustavammin, mikä on osoittautunut usein elintärkeäksi ominaisuudeksi mobiilisovelluksen kehittämisessä.

Eräitä asiakkaitamme:

 

“Valitsimme Appiukon yhteystyökumppaniksemme, koska Appiukko ymmärsi parhaiten, mitä haluamme Nordean sisäiseltä some-kanavalta. Yhteistyö oli erittäin joustavaa, nopeaa ja mutkatonta. Sopimusneuvottelut sujuivat jouhevasti ja meille tärkeä tietoturvallisuusnäkökulma huomioitiin hyvin. Kokeilimme ketterästi ensimmäistä versiota appsistamme, jonka jälkeen jatkokehitys on sujunut mainiosti.”
Taru Vasenius, Nordea
“Tarvitsimme IOS applikaation GBuilder ohjelmistollemme. Meillä oli parikin epäonnistunutta projektia muiden kumppaneiden kanssa, kunnes Appiukkoa suositeltiin meille. Appiukon tiimi osoittautui erittäin ammattitaitoiseksi, pysyivät aikataulussaan ja mikä tärkeintä he pysyivät budjetissa. Tulemme jatkossakin käyttämään Appiukkoa!”
Harri Majala, Group Builder Oy

Yhteystiedot: Mikko Hanski, 044-3565040, mikko.hanski@appiukko.com

Nimi (pakollinen)

Puhelin (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Yritys vai yksityinen? (pakollinen)

Mistä kuulit Appiukosta?:

Lisätietoa: