fbpx
Appiukko

InnovaatioseteliInnovaatioseteli mobiilisovellukseen –
Miten saada 6000 euroa mobiilisovelluksen
kehittämiseen valtiolta?

LYHYESTI:

Tässä kirjoituksessa käydään läpi yksityiskohtaiset tiedot siitä, miten yrityksesi (yhtiömuodon pitää olla Oy, Ky tai avoin yhtiö) voi saada Innovaatiosetelin mobiilisovelluksen kehittämiseen (eli käytännössä miten saada 6000 euroa rahaa valtiolta).

Jos et halua lukea läpi kaikkia yhteydenottolomakkeen alla olevia yksityiskohtaisia tietoja, vaan saada Innovaatiosetelin mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti yrityksesi käyttöön, soita meille tai jätä viesti alla olevalla lomakkeella niin saadaan teidät normaalia nopeampaa reittiä eteenpäin – positiivisen päätöksen voi saada jopa alle viikossa hakemuksen jättämisestä. Itse hakemuksen tekemiseen menee parhaimmillaan aikaa vain puoli tuntia. Appiukko auttaa.

Huom! Innovaatiosetelin voi käyttää myös sellaiseen projektiin, jossa yritys on halunnut selvittää ulkopuolisen konsultin avulla, voisiko mobiilisovellus tuoda lisäarvoa ja olisiko mobiilisovelluksen kehittäminen kannattavaa. Eli yrityksellänne ei siis tarvitse olla olemassa vielä sen tarkempaa ideaa tai suunnitelmaa mobiilisovelluksesta, vaan voitte käyttää Innovaatiosetelin juuri tähän ulkopuolisen konsultin avulla tehtävään selvitys ja kartoitustyöhön.

Jos taas idea on jo kirkkaana mielessänne niin setelin voi käyttää esim sovelluskonseptin ja -proton rakentamiseen.

Ota yhteyttä vielä kun meillä ei ole kädet aivan täynnä!

YKSITYISKOHTAISESTI JA KATTAVASTI:

Tästä löydät kaikki yksityiskohtaiset ja kattavat tiedot liittyen Business Finlandin (entinen Tekes) Innovaatiosetelin hakemiseen eli käytännössä siihen miten voit saada valtiota 6000 euroa rahaa ilman omavastuuosuutta.

Mutta tehdääs aivan aluksi selväksi, että mikäs konnankoukku tässä on oikein kyseessä? Eihän valtio nyt vaan voi jakaa ilmaista rahaa?

Usko pois, tässä ei ole mitään konnankoukkua! Innovaatiosetelin idea on, että Suomen Työ- ja elinkeinoministeriö haluaa saada suomalaisia yrityksiä panostamaan innovointiin ja liiketoimintansa kehittämiseen tässä taloudellisesti heikossa tilanteessa. Siinä kaikki. Ei konnankoukkuja.

Eli lyhyesti sanottuna, jos yrityksesi suunnittelee innovaatiotoimintaa (mobiilisovelluksen tekoa tai edes idean testausta), voit saada 6000 euroa projektiisi hyvin suurella todennäköisyydellä yksinkertaisesti koska työ- ja elinkeinoministeriö haluaa tukea sinua tässä innovaatioprojektissasi ja on tehnyt tämän Setelin saamisen helpoksi, kunhan tietää oikean tavan hakea sitä.

Tärkeää tietää! Sinulla ei tarvitse olla yksityiskohtaista ideaa mobiilisovelluksesta kunhan sinulla on innovatiivinen ajatus ja halu palvella asiakkaitasi paremmin. Tällöin käyttäisit Innovaatiosetelin siihen, että hankit ulkopuolista osaamista, jota yrityksesi sisältä ei löydy, kuten mobiilitekniikan ja mobiilikonseptoinnin asiantuntemusta idean viemiseksi eteenpäin.

Huom! Jos sinulla on ollut mielessä edes pieni idea tai ajatus siitä, että olisi hyvä selvittää mobiilisovelluksen kehittämistä, ole yhteydessä meihin niin hoidetaan Innovaatioseteli teille pikimmiten. Innovaatioseteli on voimassa 6kk myöntämisestä. Jo yhdellä puhelulla saadaan usein paljon selkeytystä siihen, miten ideaa kannattaa viedä eteenpäin.


“Innovaatiosetelin avulla toteutettu prototyyppi auttoi meitä hahmottamaan mobiiliapplikaatioiden mahdollisuuksia hyvinvoinnin tukemisen välineenä. Prototyyppi auttoi saamaan arvokkaita ideoita tuotteen jatkokehitykseen.

Appiukko teki alusta alkaen vaikutuksen selkeydellään ja ammattitaitoisuudella. Toiveitamme kuunneltiin, saimme käytännöllisiä vinkkejä ja kokonaisuudessan palvelu oli sujuvaa, tehokasta ja ystävällistä.”

Johanna Saastamoinen, Psykoterapiapalvelu Alku


Mihin Innovaatioseteliä ei voida käyttää?
 • Yrityksen omiin palkkakustannuksiin, matkoihin, aineisiin, tarvikkeisiin ja vuokriin tai laiteostoihin
 • Asiantuntijapalveluihin, jotka eivät liity innovaatiotoimintaan, kuten “yleiset liiketoiminnan” konsultointipalvelut, tuotekehitys, myynti ja markkinointi
 • Henkilöstön koulutuksiin
 • Perustason IT-järjestelmiin liittyvään konsultointiin tai kehittämiseen (esimerkiksi verkkosivujen tekemiseen tai toiminnanohjaus- ja taloushallinnon järjestelmiin liittyvään konsultointiin ja kehittämiseen)
  Miten nopeasti Innovaatiosetelin voi saada Appiukon kautta?
 • Parhaimmillaan positiivinen päätös on tullut jo kahdessa päivässä hakemuksen jättämisestä!

Miten innovaatioseteliä voidaan käyttää
mobiilisovelluksen tekemiseen?
 • Kaikkea idean kehittämisen ja prototyypin välillä. Eli tarkemmin sanottuna:
 • Täysin nollasta lähtevään idean konseptointiin ja kehittämiseen (tämä on tärkeä huomio!)
 • Prototyypin konkreettiseen valmistamiseen
 • Mobiilisovelluksen suunnitteluun

Miksi kaikki eivät hae tätä Innovaatioseteliä, jos tämä on ilmaista rahaa?

Nimenomaan! Hyvä kysymys! Tähän taitaa olla kolme syytä: 1) yritykset eivät tiedä, että tällainen Business Finlandin (aiemmin Tekes) Innovaatioseteli on ylipäätään olemassa tai 2) he eivät usko, että 6000 euroa voisi tosiaan olla niin helppoa saada vaikka pelkkään ongelmanratkaisuun tai idean pallotteluun tai 3) yritys ei halua keskittyä innovaatiotoimintaan, johon voisivat käyttää ulkopuolista (ja valtion 6000 eurolla tukemaa) innovointiapua.

Eli jos yritykselläsi on edes yksi tarve, voimme yhdessä luoda siitä tarpeesta idean, ideasta prototyypin ja pääsette testaamaan ideaanne valtion innovaatiotuella. Suomi on hieno maa!

Minkälainen tämä ns. “pieni tarve” voisi olla, jotta Innovaatiosetelin voisi saada? Se voi olla pelkästään esim. tarve palvella asiakkaitasi paremmin ja selvittää voitko tehdä sen mobiilisovelluksen avulla. Eli käytännössä sinulla voi olla lähestulkoon mikä tahansa tuote tai palvelu ja haluaisit selvittää, voisiko mobiilisovellus olla hyvä idea lisäarvon tuottamisessa.

Käytännössä Innovaatiosetelin saamiseen siis riittää, että tämä “tarve” on vielä vain ajatus siitä, että haluaisit palvella asiakkaitasi paremmin mobiililla, mutta haluaisit selvittää, että kannattaako sinun tehdä mobiilisovellus vai ei.
Voit siis käyttää tätä Innovaatiosetelin rahamäärää konsultaatioon ja saada ammattilaisen näkemyksen miten tämän tarpeen voisi ratkaista parhaiten ja kannattaako sinun luoda mobiilisovellus.

Kiinnostaako edelleen saada 6000 euroa (alv 0%) mobiilisovelluksen kehittämiseen? Kysy ihmeessä meiltä lisää Innovaatioseteliin tai mobiilisovelluksen kehittämiseen liittyen!

Rohkaisen sinua ottamaan yhteyttä, vaikka sinulla ei olisikaan vielä tarkkaa ideaa tai ajatusta, koska voimme kehittää ideaasi yhdessä, kuten teimme esim. Nordealle. Jo yhdellä puhelulla saadaan usein paljon selkeytystä siihen, miten pääset nopeiten ja kustannustehokkaimmin eteenpäin.