fbpx

4 syytä kehittää mobiilisovellus yritykselle


Miksi yrityksenne kehittäisi oman mobiilisovelluksen?

Digitalisaation kehittyminen on johtanut siihen, että toimialasta riippumatta yritykset ovat joutuneet miettimään uusia liiketoimintamalleja kilpailussa ja kehityksessä mukana pysyäkseen. Digitaaliset liiketoiminnot ovat tulleet yrityksille fyysisten liiketoimintojen tueksi, täydennykseksi ja joskus jopa korvaajaksi. Yksi tärkeimmistä syistä miksi yritykset ovat alkaneet panostamaan digitaaliseen liiketoimintaan on se, että sekä asiakkaat, että kilpailijat ovat joka tapauksessa siirtymässä digitaaliseen maailmaan.

Mobiilisovelluskehitys on noussut yhdeksi suosiota kasvattaneeksi keinoksi, kun yritykset miettivät uusia liiketoimintamalleja, eikä se enää ole pelkästään suurten yritysten juttu. Vaikka sovelluskaupoissa on jo tarjolla runsaasti erilaisia sovelluksia, niin on tyypillistä, että yritykset joutuvat suunnittelemaan ja kehittämään oman mobiilisovelluksensa täysin alusta, jotta he saavat käyttöönsä juuri omiin tarpeisiinsa sopivan kokonaisuuden. Oman mobiilisovelluksen toteuttaminen on yritykselle järkevää silloin kun sen katsotaan kasvattavan yrityksen liikevaihtoa, brändiarvoa tai asiakasuskollisuutta.

Mitä hyötyjä mobiilisovellus voi yritykselle tuoda?

1. Parantunut asiakaskokemus ja lisäarvon tuottaminen

Panostaminen digitaaliseen asiakaskokemukseen on yleensä yrityksille todella palkitsevaa. Hyvän asiakaskokemuksen ansiosta asiakasuskollisuus kasvaa, asiakas palaa palveluun herkemmin, asiakkaan elinkaari pitenee sekä konversiot ja keskiostosten määrät kasvavat.

Nykyään asiakkaat vaativat yrityksiltä aina vain enemmän ja odottavat saavansa palvelua myös digitaalisissa kanavissa (missä ja milloin vain). Mobiilisovelluksien avulla asiakkaiden tarpeisiin pystytäänkin vastaamaan ajasta ja paikasta riippumatta, sillä ne ovat helpottaneet yrityksien ja asiakkaiden välistä kommunikointia, sekä tuoneet nopeutta haluttujen toimintojen suorittamiseen.

Oli sitten kyse tiedon hakemisesta, ostosten tekemisestä tai vaikka pankkiasioiden hoitamisesta, niin useimmiten ensimmäisenä käyttöön otetaan älypuhelin. On todettu, että mobiilisovelluksilla saadaan tarjottua parempaa ja rikkaampaa käyttäjäkokemusta, jolloin asiakas saadaan viihtymään yrityksen kanssa pidempään kuin esimerkiksi verkkosivuilla.

Sovelluksella pystytään tuottamaan asiakkaille myös lisäarvoa esimerkiksi kanta-asiakkuuksien kautta tai tarjoamalla heille ominaisuuksia, jotka ovat saatavilla vain sovelluksessa. Näin asiakas saadaan palautettua käyttämään sovellusta entistä herkemmin ja olemaan kontaktissa yrityksen kanssa yhä uudelleen ja uudelleen.

2. Uudet tulonlähteet

Mobiilisovellukset luovat yrityksille täysin uusia keinoja, joilla asiakkailta saadaan kerättyä lisätuloja. Sovellukset tarjoavat yrityksille todella laajasti erilaisia ansaintalogiikoita, joita on myös mahdollista yhdistellä toisiinsa. Se miten sovelluksella saadaan lisätuloja, riippuu hyvin pitkälti siitä mikä sovelluksen käyttötarkoitus on.

Tässä on esimerkkejä muutamista mahdollisista ansaintalogiikoista:

– Latauskohtainen maksu eli Pay-Per Download.
– Freemium-malli – Sovelluksen käyttäjälle tarjotaan tietty osa palvelusta ilmaiseksi. Täysi versio on maksullinen.
– Sovelluksen sisäiset ostot.
– Mainostulot – Tuloja kertyy mainosten näyttökerroista ja klikkauksista.
– Kauppiasmalli – Sovelluksen kautta käyttäjä voi ostaa yrityksen tuotteita tai palveluita.
– Jäsenyysmalli – Asiakas ostaa pääsyn palveluun kuukausi- tai vuosimaksulla.

3. Markkinointikanava ja lisääntynyt näkyvyys

Nykyään lähes jokainen ihminen on tavoitettavissa älypuhelimen kautta, joten mobiilisovellukset ovat yksi helpoimmista keinoista, kun yritys haluaa tavoittaa asiakkaansa. Sovelluksien sisällä yritykset pystyvät lähettämään sovelluksen käyttäjille kohdennettuja push-ilmoituksia, joiden ansiosta haluttu viesti voidaan toimittaa asiakkaalle edullisesti juuri silloin, kun asiakas halutaan tavoittaa. Push-ilmoituksilla voidaan ilmoittaa esimerkiksi ajankohtaisista tarjouksista, joka voi tuoda asiakkaan takaisin käyttämään sovellusta. Nämä ilmoitukset eivät myöskään huku kaiken muun mainos massan joukkoon.

Mobiilisovellukset myös lisäävät yrityksen näkyvyyttä sovelluskauppojen kautta ja se voi nousta puheenaiheeksi ihmisten keskuudessa. Lisäksi kun asiakas on ladannut sovelluksen puhelimeensa,
niin se on hänen nähtävillään ja saatavillaan aina kun puhelin aukaistaan. Mobiilisovellus siis markkinoi yritystä ja muistuttaa sen olemassaolosta, pelkästään näkymällä asiakkaan puhelimen näytöllä.

4. Yrityksen omien toimintojen helpottaminen

Aina sovelluksia ei kehitetä pelkästään asiakkaita varten, vaan niillä pystytään myös helpottamaan yritysten omia sisäisiä toimintoja. Mobiilisovellukset ovat mahdollistaneet aikaa vievien toimintojen automatisointia esimerkiksi seuraavilla keinoilla:

– Reaaliaikainen raportointi, jolloin haluttu tieto saadaan nopeasti kaikkien nähtäville.
– Järjestelmällinen ja käyttäjäystävällinen dokumentointi, joka vähentää paperitöitä ja pienentää inhimillisten virheiden mahdollisuutta.
– Projektien kulkua pystytään seuraamaan ja kommentoimaan helposti ja nopeasti.

Johtopäätökset: Miksi yrityksenne kannattaa investoida mobiilisovellukseen?

Ihmiset viettävät yhä enemmän aikaa mobiilisovelluksissa, joten yritysten tulee olla läsnä siellä, missä heidän asiakkaansa ovat. Asiakkaat tulevat valitsemaan sen toimijan, jonka kanssa he pystyvät olemaan helposti ja nopeasti yhteydessä, ja joka tuo heille eniten arvoa. Jos sovellus vahvistaa asiakassuhteitanne, tuo teille uusia tulonlähteitä, helpottaa omia toimintojanne ja lisää näkyvyyttänne, niin miksi ette sitä lähtisi kehittämään?

Vaikka mobiilisovellukseen investoiminen voi tuntua aluksi suurelta, niin kannattaa miettiä sitä mitä kaikkea sillä pystyy saavuttamaan. Jos esimerkiksi 50 000 € investointi sovellukseen voi tuoda satojen tuhansien liikevaihdon, niin tässä tapauksessa tuo investointi ei enää kuulosta niin suurelta, vai mitä?

Jos haluatte kuulla kuinka juuri teidän yrityksenne pääsee viemään sovellusideaanne eteenpäin, niin jätä meille yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella. Tarjoamme maksuttoman konsultaation, jonka aikana tulemme käymään läpi sovellusideanne, josta annamme rehellisen mielipiteen ja antamaan tarvittaessa kehitysehdotuksia. Kerromme myös, kuinka sovellusideaanne voidaan helposti lähteä viemään kohti toimivaa tuotetta/palvelua esimerkiksi Business Finlandin 5000 € arvoisen innovaatiosetelin avulla.

Jaa somessa:

OTA YHTEYTTÄ


  • Hidden
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.